Sleva 50% na fotoknihu paperback a fotoknihu italské desky.

Wall-art: Jak na domácí „galerii“

Wall-art: Jak na domácí „galerii“

Je nám úplně jasné, že když člověk sedí na gauči a kouká na holou stěnu, není to úplně zábava. Zároveň je nám nad slunce jasné, že dokázat si na ní představit nějaké fotografie v rámu nemusí být příliš snadné. A tak jsme si na bedra naložili nelehký, ale zároveň moc pěkný úkol – nachystat pro vás inspirativní wall-art blog. Vytvořili jsme pro to několik scénářů, pracovali s různými tématy jako rodina, svatba, portrét, cestování, umělecký styl… Kombinovali jsme rozličné formáty i styly rámů. Vždy jsme ale (jak jinak) vycházeli z toho, co u nás můžete pořídit. Pokud zvládnete v blogu dojít až na konec, čeká tam na vás malé překvapení :).

Součástí blogu jsou i styly a tipy na wall-art, které lze použít pro vyzdobení kanceláře atp.

A nezapomeňte, do nabídky rámů jsme zařadili spousty novinek a provedli nějaké změny v nabízených rámech, tak vám je tu představíme.

Mozaika

Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „„galerii“

Minirámečky
Použité formáty: 9× 15×15 cm
Cena tohoto setu bez slevy: 2 691 korun
foto: Sabina Povolná

Minirámečky mají pěkný dyzajn a na zdi z nich lze dělat úžasné koláže. Díky jejich rozměru a hlubokému profilu je lze postavit na poličku. Dřevěné rámy jsou dostupné v černé a bílé barvě. Fotografie je možné zasadit do pasparty.

Minirámečky, nedávná novinka… jsou pro nás synonymem hravosti. Pokud člověk popustí uzdu své fantazii, pak se s nimi dá skutečně vytvořit zeď plná vzpomínek. Krásně vypadají tři pod sebou, pokud má někdo jen málo prostoru, suprově vypadá kombinace 2×2, 3×3, ale třeba i nudle 2×4. Úžasné je na nich to, že pokud máte dostatek místa, dají se postupně doplňovat. Uděláte-li si z nich třeba zeď vzpomínek na cesty nebo růst vašich dětí, pak se můžete jednoho dne dočkat třeba i stěny o 50 minirámčcích… WOW, to bychom asi chtěli vidět! :)

Určitě se nemusíte bát kombinovat minirámečky s paspartou i bez. Nemusíte se bát ani bílých rámečků na bílé zdi. Stejně tak není potřeba se vyhýbat kombinaci barev rámečků. Ta hravost minirámečků dává člověku hodně svobody. Dodáváme je se šablonou na uchycení na zeď, ale dovedeme si představit i divokou koláž, která vám umožní přidávat jeden k druhému tak, jak vás to zrovna napadne.

Minirámečky

Hloubka

Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „„galerii“

Foto v rámu – hluboký přírodní rám dřevěný
Použité formáty: 20×20, 20×30, 30×40 a 40×60 cm
Cena tohoto setu bez slevy: 7 420 korun
foto: Romana Marie Jokelová

Dřevěné rámy odebíráme od české značky Larson-Juhl (Lira). Historie této značky sahá do roku 1881. Hluboký rám dá fotce nečekaný rozměr.

U tohoto setu jsme se snažili zkombinovat různé formáty tak, aby byla možnost je kdykoliv doplnit o další fotky. Set je umístěn blíže ke stropu, aby nebyl zastíněn květinami. Tím, že je „rozházený“ mu to ale vůbec nevadí. Kdyby to měly být například dvě stejně veliké výškové fotky, pak by jejich umístění blízko ke stropu nefungovalo. I přesto, že je tento set na zeď pověšen relativně svobodně, snažili jsme se držet určité linie a dát mu řád. Věděli jsme, že bude na zelené zdi a v místnosti, kde převládá nábytek v přírodním dřevě, takže jsme zvolili přírodní rám. Ten navíc velmi pěkně dokreslil atmosféru zvolených cestovatelských fotografií. I ty jsme ale vybírali tak, aby ke zdi a do kontextu celé místnosti seděly.

Foto v rámu

Černá a bílá

Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „„galerii“

Fotoobraz (Fomei Canvas) a foto s paspartou v černém dřevěném rámu
Použité formáty: 2× 40×60 cm
Cena tohoto setu bez slevy: 3 478 korun
foto: Petr Wagenknecht a Veronika Kružíková

Foto s paspartou v rámu je klasická, ale i moderní forma adjustace fotografií. Fotografie v rámu nejsou opatřeny sklem, aby vynikly vlastnosti fotopapíru a pohled diváka nerušily nechtěné odlesky.

Fotoobrazy tiskneme na plátna muzejního typu se saténovým charakterem, která vypínáme na dřevěné rámy. Jsou odolné vůči UV záření, a tak neztrácí na své barevné kráse – syté barvy vás budou těšit dlouhá léta.

Tenhle set nás neskutečně překvapil. Při plánování blogu nás kombinace těchto dvou fotoproduktů vůbec nenapadla. Zbyly nám z jiných focení, a když jsme je viděli u sebe, řekli jsme si, že by mohly na stěně pod sebou fungovat dobře. A taky že jo! Díky tomu, že je fotoobraz, tedy foto na plátně, výrazně černé a černobílá fotografie pod ní má výrazný dřevěný rám v černé barvě, krásně k sobě sedí. Podle nás by tomu tak nebylo, kdyby pod fotoobrazem byla fotka bez pasparty. Pasparta dá fotce prostor. Zjednodušeně řečeno: netopí se v temnotě. Nad sebou působí mnohem lépe než vedle sebe (vyzkoušeno).

Tento set se sice vyznačuje minimalismem. Zároveň poutá pozornost. A to díky kombinaci dvou typů fotoproduktů.

Foto v rámuFotoobrazy

Minimalismus

Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „„galerii“

Foto s paspartou v černém hliníkovém rámu
Použité formáty: 3× 30×40 cm
Cena tohoto setu bez slevy: 5 100 korun
foto: Petr Wagenknecht

Kovové rámy odebíráme od značky české Nielsen, která vyrábí rámy od roku 1971 patentovanou a unikátní technologií. Nejen, že tak vyniká mezi ostatními výrobci, zároveň svým rámům propůjčuje vysoké kvality co do barevné stálosti, pevnosti a odolnosti.

Při volbě rámu u tohoto typu produktu se zamyslete nad tím, jaké fotky si necháváte rámovat. Ty, které jsme použili my jsou studenější a je v nich hodně černých tónů. Zároveň jsme je umisťovali do kanceláře, kde převládá černý kov a masivní dřevo, takže se nám tenký, hranatý profil matně černého hliníkového rámu jevil jako nejlepší varianta. Vzhledem k tomu, jaké schéma jsme si pro pověšení fotek vytvořili (úzké rozestupy) a kombinace formátů, byla nakonec naše volba tou nej. Určitě je to vhodné řešení do menších prostor.

Širší dřevěný profil, byť černý, by v tomto případě nepůsobil tak pěkně. Stříbrný kovový rám, byť tenký, by fotkám zase nedal jasnou konturu a hranici, takže ani ten by nebyl tou nejlepší volbou. Opět jsme se nebáli kombinace výškové a šířkových fotek, ale drželi jsme se jedné velikosti fotografií. Výškovou fotku jsme umisťovali lehce nad střed dvou vedlejších fotek nad sebou.

Hliníkové rámy se dočkaly změny v naší nabídce. Nově nabízíme hranatý profil. Dříve byla pohledová strana rámu lehce zakulacená.

Foto v rámu

Už jsme tu párkrát zmínili minimalismus, ale pravdou je, že by se dal zmínit u každého stylu, snad jen u jednoho, ale ten teprve přijde :). Snažili jsme se ho držet při každém scénáři, aby to pro vás bylo co nejsnazší, zároveň to působilo zajímavě a snad vám to i nabídlo trochu jiné úhly pohledu na zútulňování domácnosti aj. pomocí fotografií. Snažili jsme se každý celek koncipovat tak, aby nepůsobil „rozbitě“. Aby naopak vypadal tak, že už mu vůbec nic nechybí.

Kompaktnost

Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „„galerii“

Foto v rámu
Použité formáty: 20×20, 20×30, 30×40 a 40×60 cm
Cena tohoto setu bez slevy: 5 605 korun
foto: Michaela Sonntágová

Naše idea byla umístit rámy co nejblíž k sobě, zároveň jsme chtěli zachovat maličkou mezeru – udržet decentní rozestupy mezi jednotlivými rámy, protože to podle nás působí moc hezky. Mozaiku fotek jsme skládali tak, aby se dala v případě potřeby průběžně doplňovat. Protože jsme rámy instalovali na zeď, která měla barvu betonu, mohli jsme zvolit bílý rám, což se nám vzhledem ke svatební tématice fotek moc líbilo.

Foto v rámu

Linie

Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „„galerii“

Foto s paspartou v rámu a minirámečky
Použité formáty: 2x 15×15, 30×40 a 40×60 cm
Cena tohoto setu bez slevy: 5 198 korun
foto: Sabina Povolná

U tohoto setu jsme vám chtěli ukázat, že není vůbec potřeba se bát kombinování větších formátů se super malými a zároveň dvou typů fotoproduktů. Foto s paspartou v rámu jsme zasadili do matně černých hliníkových rámů a minirámečky mají zase černý dřevěný rám. Protože mají ale oba rámečky tenké a ostré linie, skvěle k sobě sedí. U fotografií, které jsme měli k dispozici se nám líbilo, že zachycují jak pár při svatebním portrétování, tak okolí, ve kterém se fotili. A právě fotky okolí jsme dali do minirámečků, aby dokreslily celou scénu. Navíc je koncipovaný tak, aby se mohl případně rozšiřovat.

Foto v rámu

Mix

Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „„galerii“

Foto v rámu a foto s paspartou v rámu
Použité formáty: 3× 30×40, 20×30 a 40×60 cm
Cena tohoto setu bez slevy: 8 549 korun
foto: Pexels

Tomuhle setu by jednoznačně sedělo i označení „odvážný“, protože přesně tak jsme se ho snažili pojmout. Chtěli jsme vám ukázat naše nové ozdobné rámy. Dřevěný zlatý i stříbrný, které jsme kombinovali s bílým dřevěným rámem pro foto s paspartou a stříbrným hliníkovým rámem. Věnovali jsme velikou péči výběru rámů, aby krásně ladily s portréty, které jsme do nich umístili. U tohoto rozvržení jsme dali rámům volnost, aby se k nim mohly postupem času v případě potřeby přidat další rámy. Jak ale vidíte, stylový mix, ani mix v podobě rozvržení není na škodu. Důležité je, aby byl v sérii vždy alespoň jeden sjednocující prvek. A v tomto případě je to zvolené téma fotografií – portréty.

Doufáme, že se nových ozdobných rámů nebudete bát, protože my jsme z nich naprosto nadšení. A věřte, že jejich zařazením do nabídky nás překvapil i náš dyzajnér Ondra, který je extrémní minimalista. Ale čím déle na ně koukáme, tím víc rozumíme tomu, proč je vybral! Jsou neokoukané a netypické. Ale to hlavní je, že fotky díky nim krásně ožívají!

Foto v rámu

Art

Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „„galerii“

Alu-dibond ve floatovém rámu
Použité formáty: 20×30, 30×45, 40×60 a 50×75 cm
Cena tohoto setu bez slevy: 11 227 korun
foto: Pexels

Jedná se o fotografii adjustovanou na hliníkovou desku vsazenou do hlubokého rámu. Mezi deskou a okrajem rámu je mezera, která fotoproduktu dodává na hloubce a estetice. Rám fotku nijak nepřekrývá, což ji zvýrazňuje. Je to zajímavá a atypická forma prezentace.

Jednotlivým fotografiím jsme kolem sebe nechali dostatek prostoru, aby měly ještě větší šanci vyniknout. Aby bylo dodrženo minimalistické pojetí, udrželi jsme při instalaci na zeď jednotnou horní linii a u dvou fotek i tu spodní. Nebáli jsme se však kombinovat výškové formáty s jednou šířkovou (více šířkových už nám připadalo moc). Toto uskupení vnímáme jako komplexní. Kombinovali jsme i různé velikosti, včetně stylů – portrét, fashion, architektura a cestování. Celé jsme to stylizovali do černobíla, aby kolekce působila luxusně a zároveň na ní nebylo nic rušivého. Tento rám ocení každý, kdo touží po vysoké estetice.

Foto ve floatovém rámu

Dřevo

Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „„galerii“

Foto na dřevěné desce
Použité formáty: 30×45 cm a 2× 20×20 cm
Cena tohoto setu bez slevy: 2 390 korun
foto: Michaela Sonntágová

Pokud něco dokáže skutečně zútulnit a pocitově zateplit domácnost, pak je to právě foto na dřevěné desce. Díky svému provedení a tloušťce vyniká v prostoru. Menší formáty dodáváme se stojánkem, takže je lze umístit i na poličku.

I v tomto případě jsme mysleli na jednoduchou hravost. Napadlo nás, že když máme k dispozici z jedné série fotek výškovou a dvě šířkové, vyjdeme prvně z té výškové. Té jsme dali rozměr 30x45 cm, protože jsme chtěli ukázat, že není potřeba se u dřevěné desky vyvarovávat i větších rozměrů. Navíc nás napadlo, že když zvolíme tenhle rozměr, můžeme k němu pak krásně přidat pod sebe aranžované fotky o rozměru 20×20 cm a mezi všemi fotkami pak udržet 5cm rozestupy. A tak se nám vytvořil moc hezký, obdélník.

Foto na dřevě

Klasika

Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „„galerii“

Fotoobraz (Fomei Canvas)
Použité formáty: 2× 40×60 cm
Cena tohoto setu bez slevy: 2 700 korun
foto: Michaela Sonntágová

Proč jsme tenhle set pojmenovali jako „klasika“? Protože fotoobrazy jsou jedním z nejčastěji objednávaného typu wall-artu. Je to klasika, kterou se nic nezkazí. Sedí jim barevné i černobílé fotky. Padnou snad do jakéhokoliv interiéru, protože nejsou osazené rámy.

U této varianty jsme vám chtěli ukázat, jak dobře spolu mohou fungovat dva stejně veliké výškové fotoobrazy. Ne vždy je potřeba jít do maximální klasiky – šířka 30×40 cm a víc :). Ale rozhodně vás nechceme odrazovat od toho, na co jste zvyklí…

https://www.kvalitnifotky.cz/fotoobrazy/

Fotoobrazy

Panorama

Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „„galerii“

Alu-dibond desky a gatorfoam desky
Použité formáty: 4× 20×30 cm
Cena alu-dibond setu bez slevy: 1 900 korun
Cena gatorfoam setu bez slevy: 1 360 korun
foto: Romana Marie Jokelová

Gatorfoam deska je díky svému způsobu výroby velmi lehká, a i při tloušťce 0,5 cm se ve velkých formátech neprohýbá. Fotografii chrání laminační fólie s UV filtrem.

Alu-dibond je sendvičová hliníková deska s profilem 0,3 cm. Má krásnou, ostrou pohledovou stranu. Hodí se do moderních interiérů. Vhodná je i do exteriéru.

Panorama je skutečně tvořena jednou panoramatickou fotografií, rozdělenou do 4 fotek, které jsou k sobě poskládány s rozestupy pár centimetrů. Fotografie, které jsme pro tento typ wall-artu použili jsou dokonce jen z mobilního telefonu, ale pro velikost A4 každé části snímku to stačilo velmi dobře.

Panoramu jsme umístili do obyčejnějšího prostoru, ale zato důležitého prostoru. Je to naše firemní jídelna/kuchyňka. Chtěli jsme, aby se tu naši zaměstnanci cítili příjemně a nekoukali se jen na velkou bílou zeď. Nicméně krásně budou vypadat i v zabydlenějším interiéru. Skvěle se hodí i do kanceláří a jiných administrativních místností. Vhodné jsou i do kaváren či kadeřnických a jiných studií. Oba typy desek padnou do jakéhokoliv interiéru, protože nejsou osazeny rámem.

Foto na desce

Objednejte si jakékoliv foto na stěnu s 10% slevou ze základních ceníkových cen. V košíku stačí zadat kód: WALLART10

objednat foto na stěnu

Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“Wall-art: Jak na domácí „galerii“
Ověřeno zákazníky