Sleva 50% na fotoknihu paperback a fotoknihu italské desky.

Radim Hájek, svatební fotograf, který se snaží plnit možné i nemožné

Radim Hájek, svatební fotograf, který se snaží plnit možné i nemožné

Radim Hájek je svatebním a rodinným fotografem, který stále hýří dobrou náladou, a tak se stává přirozenou součástí svatebního dne. Díky svému pozitivnímu přístupu, veselému duchu, zodpovědnosti a pracovitosti se často stává i rodinným fotografem páru, kterému dříve fotil svatbu.

Radime, kdy jste se začal věnovat svatební fotografii a co vás k ní dovedlo?
Už je to asi 5 let, a dovedl mě k tomu kamarád, který chtěl nafotit svatbu. Já jsem byl zásadně proti, protože jsem svatby nechtěl fotit, bál jsem se. Nakonec jsem souhlasil a naprosto jsem si to zamiloval.

Když si vzpomenete na své začátky, jak moc se vaše tvorba posunula dopředu a v čem především?
Já doufám, že ve všem, ať už ve výstupu fotek (doufám, že jsou o dost kvalitnější než v začátcích) tak i v přístupu k novomanželům. Snažím se jim ten den zpříjemnit, jak jen to jde, navíc o svatbách už něco vím, takže skoro na každé svatbě radím s plno věcmi.

Míváte se svými klienty předsvatební schůzky a focení?
Schůzku mám chvilku potom, co mě poptají, jde mi o to, aby mě poznali, aby zjistili, že jsem normální a veselý člověk, a hlavně, abych jim sedl.

Když fotíte svatbu, co je pro vás ve svatební den důležité?
Aby si to novomanželé užili a já samozřejmě s nimi. A v neposlední řadě, aby fotky byly dokonalé. I přesto, že ne vždy jsou podmínky ideální, stejně se snažím do toho dát maximum. A pokud mi novomanželé na konci dne řeknou, že jsem byl tím pozitivním bodem, který udělal atmosféru ještě o něco lepší, vím, že jsem dosáhl přesně toho, čeho jsem dosáhnout chtěl.

Máte pro úpravu připraveny nějaké stálé presety nebo se řídíte podle atmosféry pořízených fotografií?
Nějaké presety mám, ale většinou se řídím aktuální náladou a podle toho upravuji fotky. Pak se to většinou promítne do všech fotek. A já mám furt dobrou náladu.

Když fotíte portréty novomanželů, jak s nimi pracujete, aby se maximálně uvolnili?
Velkým úspěchem v tomhle je to, že jsem s nimi už od rána. Pak mě při focení berou jako kamaráda, a tak z nich všechno opadne. A když ne, tak mám plno fíglů, aby byli v pohodě. Nakonec si to focení užijeme všichni a někdy odcházíme se slzami v očích, ale spíš ze smíchu.

Zůstáváte s novomanželi v kontaktu i po svatbě, a tedy, stáváte se pak často čímsi jako „rodinným fotografem“?
Snažím se, ale ne vždy se to daří. Občas novomanželům napíšu, jak se mají, jestli jsou u nich nějaké novinky. Hodně párů pak ke mně chodí na focení, ať už těhotenských nebo rodinných fotek. A pak se ještě s plno lidmi občas sejdu, ale není to každý měsíc, což mě štve, jenže čas to nedovoluje.

Mají vaši klienti možnost objednat si přes vás tisky fotek, fotoknihy či jiné tiskové výstupy?
Mají možnost si přese mě objednat úplně všechno, co chtějí. A když chtějí něco, co normálně nedělám, a ani na to nemá dodavatele, tak udělám vše pro to, abych to zajistil. Oni se pak rozhodnou sami, jestli to opravdu chtějí ode mě nebo nikoli.

Proč jste si vlastně vybral Kvalitní fotky?
Dřív jsem tak nějak zkoušel všechny možný dodavatele. Pak jsem narazil na Kvalitní fotky a to bylo přesně to, co jsem hledal. Výborná kvalita fotek, rychlost a plno dalších služeb, ať už fotoknihy, obrazy, kalendáře a plno dalších, navíc všechno ve vysoké kvalitě.

Radim Hájek
radimhajek.cz
fb.com/hajekphoto

Radim Hájek, svatební fotograf, který se snaží plnit možné i nemožnéRadim Hájek, svatební fotograf, který se snaží plnit možné i nemožnéRadim Hájek, svatební fotograf, který se snaží plnit možné i nemožnéRadim Hájek, svatební fotograf, který se snaží plnit možné i nemožnéRadim Hájek, svatební fotograf, který se snaží plnit možné i nemožnéRadim Hájek, svatební fotograf, který se snaží plnit možné i nemožnéRadim Hájek, svatební fotograf, který se snaží plnit možné i nemožnéRadim Hájek, svatební fotograf, který se snaží plnit možné i nemožnéRadim Hájek, svatební fotograf, který se snaží plnit možné i nemožnéRadim Hájek, svatební fotograf, který se snaží plnit možné i nemožné
Ověřeno zákazníky