Sleva 50% na fotoknihu paperback a fotoknihu italské desky. Sleva na školní foto.

Rozhovor s naší markeťačkou o fotoknihách

Rozhovor s naší markeťačkou o fotoknihách

Chcete vědět úplně všechno o našich fotoknihách? Pak si přečtěte nejnovější rozhovor, ve kterém se dozvíte, jaké byly naše fotoknižní začátky, v čem jsou naše fotoknihy jiné, jaké jsou naše tipy na přípravu fotoknih atp.

Na budemesebrat.com vyšel rozhovor s naší markeťačkou a fotografkou Romčou (jokelova.cz a laskavole.love). Lucka si s ní povídala o fotoknihách. „Protože stejně jako spousta předních českých svatebních fotografů naprosto miluju jejich fotoknihy, nemohly jsme se bavit o ničem jiném než právě o nich. Na Romče je navíc poznat, že je na fotoknihy spolu s celým týmem opravdu pyšná a mluví o nich ráda.“

Romčo, Kvalitní fotky začínaly jako fotolab. Kdy jste se od klasických fotek dostali k výrobě fotoknih?
Začalo to v roce 2017. Tehdy jsem s kolegyní Terkou a majitelem Jindrou vyrazila na veletrh Photokina. Jeli jsme tam s tím, že se podíváme na stroje, které bychom mohli využít k rozšíření naší výroby. Tajně jsme doufali, že tam najdeme inspiraci právě na fotoknihy a pokusíme se o jejich výrobu.

A jak vám tenhle pokus vyšel? Šlo vám to?
Bylo to náročnější, než jsme si mysleli! Všechno jsme se učili sami a za pochodu. Chtěli jsme fotoknihy dělat poctivě. Kolegyně Martinka, taková duchovní maminka našich fotoknih, která je mimochodem vyrábí dodnes, se do toho pustila velmi odvážně. Učila se knižní vazbu a do fotoknih vkládala spoustu lásky a potu. 

Rozhovor o fotokniháchRozhovor o fotoknihách

Kdybys měla porovnat ty první fotoknihy s těmi současnými, jaké byly?
Měly měkčí desky, které byly výrazně větší než knižní blok. Dneska už by se nám tolik nelíbily, ale v té době byly kouzelné.

Rozhovor o fotokniháchRozhovor o fotoknihách

Ve čtení rozhovoru můžete pokračovat dál na stránkách budemesebrat.com.

Chci pokračovat ve čtení

Ověřeno zákazníky