Sleva 50% na fotoknihu paperback a fotoknihu italské desky.

Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"

Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"

Když fotografujete v páru, získáváte podle Verči a Petra obrovskou výhodu. Vždy za vámi stojí někdo, kdo to za vás vezme, když vy nemůžete. Vždy máte s kým řešit svou tvorbu, objevovat nová místa, a nakonec vás spojuje nejen láska, která vládne v jejich partnerském vztahu, ale i ta, kterou oba chovají k fotografii.

Veroniko a Petře, jak se fotí v páru?
Někdy máme co dělat, abychom se nezabili.
Ne, teď vážně! Je super mít vedle sebe někoho, kdo vám pomůže a poradí. Také se máme navzájem v záloze, pro takové ty případy „kdyby něco“, střídáme se a vzájemně se doplňujeme. Je to skvělé.

Co když se na něčem neshodnete?
Za ty roky, co spolu fungujeme jak v partnerském, tak v pracovním životě, už víme, co od toho druhého očekávat. Samozřejmě se někdy stane, že jeden z nás má jiný pohled na věc, ale já jakožto vedoucí téhle dvojice (Veronika) si ho víceméně vždy prosadím (smích).

„Běda muži, jemuž žena vládne…“ Ale Petr to očividně zvládá dobře…
Peťa se prostě podřídí. Ví, že musí. :-D
Tím, že fotím a převážně vše, co se aranžovaného focení týká, vymýšlím právě já, Peťa spíš přihlíží a občas navrhne, co bychom mohli udělat jinak. Faktem ale je, že se opravdu většinou na všem shodneme, jinak bychom spolu tuto práci nemohli dělat již deset krásných let.

Fotili jste už před tím, než jste se dali dohromady, nebo focení přišlo až do vašeho společného života?
Ano, oba jsme fotili, ale měli jsme to jen jako velký koníček. Fotili jsme převážně přírodu a makro fotografii. Těchto fotografií máme v šuplíku spousty, především vodopádů a kapiček ranní rosy.
Vlastně jsme se i seznámili na jednom fotoserveru, kde jsem Petra oslovila na nafocení portrétů. Focení nás hodně spojilo. Často, vlastně skoro pořád, jsme jezdili někam na fotovýlety, chodili brzo ráno fotit vážky na louku… Postupem času jsme začali fotit koncerty a lidi, až jsme si ve Zlíně otevřeli svůj první společný ateliér a začali fotit svatby.

Emoce jsou pro vás alfou a omegou, jak z lidí dostáváte úsměvy, aby to nebylo „na povel“?
Pokud se bavíme o svatbách, tak již před svatbou trváme na předsvatební schůzce, abychom se se snoubenci seznámili a navodili přátelskou atmosféru. Skvělé emoce umí vychytat právě Petr, jdou mu vtípky, které při focení hodně dopomáhají k tomu, abychom u lidí zachytili smích. Nicméně je to hodně o klientech, pokud fotíte introverta, který se skoro za celý den neusměje, je samozřejmé náročné z něho něco dostat.

Fotíte svatby i rodiny, stávají se z vašich klientů novomanželů často klienti rodiče?
Ano, musím říct, že takových rodin máme opravdu spoustu a moc si toho vážíme. Mezi našimi nejbližšími jsou převážně naši zákazníci, ze kterých se postupem času stali přátelé, se kterými jezdíme i na dovolené. Focení takové rodiny, která se u nás fotí poněkolikáté, je perfektní právě díky uvolněné a přátelské atmosféře.

Máte nějaký tip na to, jak zajistit, aby byly rodinné fotky přirozené?
Nesnažit se děti do něčeho nutit, stejně je nedonutíte. Užít si focení a nezaměřovat se na velké pózování, nechat děti přesně takové, jaké jsou, poté budete pánem situace a děti se budou cítit svobodně. Další důležitou věcí je oblečení, které podtrhne fotografie. Také především přátelský přístup, což se nám myslím daří skvěle, vzhledem ke zpětné vazbě a referencím od našich zákazníků.

Zakládáte si na tom, abyste nefotili na neokoukaných místech, jak hledáte nové lokace?
Ano, na každé roční období se snažíme vždy najít místo, které bude právě k danému období nejhezčí. Samozřejmě máme svá oblíbená místa, kam chodíme moc rádi, ale asi je nijak cíleně nehledáme. Rádi chodíme do přírody a vždy nás nějaké místo nadchne.

Sledujete zahraniční trendy a fotografy, nebo to, jak fotíte, vychází čistě z vás samotných?
Snažíme se jít hlavně svou cestou, ale nebudeme lhát, když přiznáme, že občas prolistujeme Pinterest nebo Instagram. Hlavně Petr, který mi posílá fotky a nápady.

Pro fotografa jsou důležité i fotografické výstupy v tištěné podobě, co všechno svým klientům nabízíte?
Nabízíme od klasického tisku až po velkoformátové obrazy a fotoknihy. Fotoknihy mám asi nejraději. Miluji listovat hotovou svatbou, je to taková ta velká tečka za usilovnou prací.

Co se nejvíce líbí vašim klientům?
Dle zpětné vazby vedou zhotovené fotoknihy.

Čím vás zaujaly Kvalitnífotky.cz a proč jste si je vybrali jako svého tiskového partnera?
Celé roky, co fotíme, odevzdáváme zákazníkům tisky, protože si myslíme, že by fotka měla být na papíře. S Kvalitními fotkami jsme konečně našli někoho, kdo nám zaručí perfektní servis, co se týče barev a rychlosti zhotovení a odeslání. Také mě zaujala velká vstřícnost vaší firmy, vždy perfektní a rychlá komunikace a kvalita tisku je jednoduše skvělá.

Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"Rozhovor s Petrem a Veronikou Mlýnkovými - "ve dvou se to lépe táhne"
Ověřeno zákazníky