Průvodce novými kvalitními fotoknihami

Průvodce novými kvalitními fotoknihami

Aktuálně máme v nabídce 19 „kolekcí“ fotoknih. Z toho 6 je vám dobře známo – jde o klasické fotoknihy potažené našimi standardními plátny, umělou kůží či semišem, dále jsou to fotoknihy z dřevěné dýhy a fotoknihy s měkkou vazbou – tzv. paperbacky. U těchto stávajících fotoknih nedošlo k zásadním změnám. Významnější změnou, a především pak velikou novinkou je 13 nových „kolekcí“ fotoknih.

A právě kvůli nim jsme dali dohromady tento blog. Měl by sloužit jako průvodce, který vám pomůže se v nabídce (nejen) nových fotoknih a možností, které s nimi souvisí, snáze zorientovat. Kdyby vám však nebylo cokoliv jasné, obraťte se na nás a my vám s výběrem vaší fotoknihy mile rádi pomůžeme!

Fotoknihy jsou podle nás jednoznačně tou nejkrásnější a nejosobnější formou uchování vzpomínek. Díky tomu, že si můžete vybrat potah, který vašemu stylu nebo stylu fotografií sedí nejlépe, a který lze navíc zosobnit ražbou, gravírováním nebo paspartou.

Průvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihami

Pusťme se do představování!

Pokud nejste fanoušky čtení, pak si pusťte tohle video, které vás provede základními parametry našich fotoknih a v rychlosti vám představí nové fotoknihy.

Průvodce novými kvalitními fotoknihami

 

https://youtu.be/18d02CI0zb8

3 KATEGORIE DESEK

Naše fotoknihy lze pomyslně rozdělit do 3 kategorií podle desek. Na fotoknihy s fotkou (nemyslíme fotoknihy s paspartou), celopotažené fotoknihy a fotoknihy s dřevěnou dýhou.

Průvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihami

5 PROVEDENÍ FOTOKNIH S FOTKAMI

Fotoknihy s fotkou nabízíme v 5 provedeních. A to: fotoknihy s akrylovým sklem, pod kterým je umístěna fotografie; fotoknihy s měkčenými předními deskami (vatované), které jsou opatřeny fotografií, jíž chrání tzv. „soft touch“ laminace; fotoknihy, které mají přední i zadní desky opatřené fotografií, jíž chrání laminace; fotoknihy s minifotkou a fotoknihy s měkkou vazbou – dříve zvané paperbacky.

Průvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihami

7 POTAHOVÝCH MATERIÁLŮ

Pokud jste fanoušky celopotahovaných fotoknih, pak si můžete vybrat hned ze 7 potahových materiálů. Vámi dobře známými jsou: plátna – jemná, hrubá a nezatíraná, která najdete pod označením „plátna Calandré“ a „plátna perleťová“; semiše a umělé kůže – hladkou bílou a bílé Persano napodobující ušlechtilou kůži Nubuk.

Průvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihami

Novinkami jsou tyto materiály – satén Skywalk, samet André a len. Zároveň došlo k rozšíření nabídky pláten. Nová se nazývají Sofia. Jedná se o hebká plátna s výrazným tkaním. Satén je lesklý a strukturovaný. Samet, nazývaný André je dokonalý, extravagantní a hází neskutečně zajímavé odlesky. Len je 100% přírodní materiál, který je extrémně pevný a odolný, přesto jemný a moc hezky strukturovaný. Dalším typem sametu, který jsme uvedli do nabídky je samet Barcelona. Je heboučký a má delší chlup. Ten je však k dostání pouze u kolekce s akrylovým sklem.

Průvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihami

4 TYPY HŘBETŮ

Další způsob, jakým lze na naše fotoknihy pohlížet je závislý na formě provedení hřbetu. Pokud se vám líbí hřbety kulaté, pak se dívejte po fotoknihách s akrylovým sklem, měkkou fotkou a dřevěnou dýhou.

Jste-li zastánci klasického hřbetu, pak si vybírejte z fotoknih s minifotkami a těmi, které jsou celopotažené lnem, semišem, umělou kůží, perleťovými plátny nebo plátny Calandré. Klasický hřbet najdete i u fotoknih, které nesou název „fotokniha s fotkou & plátno Sofia“.

Chcete-li moderně pojatý hřbet, pak se podívejte na fotoknihy celopotažené plátnem Sofia či sametem André.

Toužíte-li po něčem zcela speciálním, pak bude vaší volbou fotokniha celopotažená saténem. Unikátně konstruované desky mají na straně u hřbetu krásně vykreslenou hranu a jsou 4,5 mm silné.

Průvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihami

FOTOKNIHY PODLE PERSONALIZACE

Máte-li nějakou oblíbenou formu personalizace, pak si můžete vybrat fotoknihy podle ní. Ražbou je možné opatřit fotoknihy potažené saténem Skywalk, plátny perleťovými, Sofia a Calandré, lnem, semišem Chamel, hladkou umělou kůží a taktéž fotoknihy s minifotkami.

Ražbu textu provádíme s barevnou fólií či bez fólie (slepotisk). Ražba představuje doslovné vyražení textu do zvoleného materiálu. Můžete si vybrat ražbu přes fólii ve zlaté, zlatorůžové, stříbrné, bílé, černé nebo hnědé barvě.Zvolit si můžete z nabídky 10 fontů.

Gravírováním lze opatřit fotoknihy celopotažené sametem André, vaším toliko oblíbeným semišem Chamel, plátny perleťovými a plátny Calandré a fotoknihy s dřevěnou dýhou.

Gravírování je technologie vypalování laserem, a tak si nelze vybrat barvu textu či grafiky. Je dána vlastnostmi zvoleného potahového materiálu. Obvykle vychází v tmavších či světlejších odstínech daného materiálu, hnědé nebo hnědé. Výhodou gravírování je, že nejste omezeni v návrhu personalizace desek vaší fotoknihy.

Paspartou lze opatřit fotoknihy celopotažené semišem Chamel, lnem a plátny perleťovými a plátny Calandré.

Desky fotoknihy s paspartou jsou opatřeny standardizovaným „okénkem“ do něhož vložíme vámi zvolenou fotografii. Paspartu nabízíme u vybraných kolekcí a rozměrů.

Průvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihami

Minifotka není považována za typ personalizace. Tu si nelze volit. Jde totiž o „kolekci“. Navrhli jsme ji v kombinaci se semišem Chamel, lnem, perleťovými plátny a jemnými plátny Calandré (konkrétně jde o barvy: modrošedou, zelenošedou, hořčicově žlutou a smetanovou). Najdete ji tedy u 4 „kolekcí“.

Akrylové sklo s fotkou taktéž není považováno za typ personalizace. Tu si nelze volit. Jde totiž o „kolekci“. Navrhli jsme ji v kombinaci se sametem Barcelona a saténem Skywalk. Oba tyto materiály mají spousty odstínů, takže se budete moct při párování fotek a potahů pořádně odvázat.

Stejně tak je tomu i u fotoknih s měkkou fotkou na předních deskách, kterou jsme navrhli v kombinaci se semišem Chamel a plátnem Sofia. Semiš i plátno Sofia nabízíme ve spoustě odstínů, a tak je lze parádně kombinovat s různými fotografiemi, aby byl výsledek co nejkrásnější.

A ani fotoknihy s fotkou & plátnem Sofia nejsou typem personalizace. Jde o samostatnou kolekci.

U fotoknih s akrylem, měkkými fotkami, fotkou kombinovanou s plátnem Sofia a fotoknih s měkkou vazbou (paperback) není možná žádná personalizace.

Zde je tabulka, která vám pomůže zorientovat se v tom, jaké kolekce jsou dostupné s námi nabízenými typy personalizace:

 

ražba

gravírování

pasparta

Fotokniha satén Skywalk

x

x

fotokniha akryl & satén Skywalk

x

x

x

fotokniha akryl & samet Barcelona

x

x

x

fotokniha s fotkou & plátno Sofia

x

x

x

fotokniha s měkkou fotkou & plátno Sofia

x

x

x

fotokniha s měkkou fotkou & semiš Chamel

x

x

x

fotokniha plátno Sofia

x

x

fotokniha samet André

x

x

fotokniha s minifotkou & len

x

x

fotokniha s minifotkou & semiš Chamel

x

x

fotokniha s minifotkou & plátno Calandré

x

x

fotokniha s minifotkou & plátno perleťové

x

x

fotokniha len

x

fotokniha umělá kůže

✅ – hladká umělá kůže

✅ – Persano

x

fotokniha semiš Chamel

fotokniha perleťová plátna

fotokniha plátna Calandré

fotokniha dřevěná dýha

x

x

fotokniha s měkkou vazbou (paperback)

x

x

x

Všechny naše fotoknihy se vyznačují vysokou kvalitou a estetičností. Kvalita je dána ruční výrobou všech typů desek, fotopapírem, layflat vazbou u všech fotoknih a předsádkou. Estetičnost jim pak propůjčují samotné způsoby provedení, obrovská škála barev, personalizace, kapitálek a proklady. I zde došlo k nepatrným změnám a novostem.

FOTOPAPÍRY

Všechny fotoknihy, kromě těch s měkkou vazbou neboli paperback, vyvoláváme na vysoce kvalitní fotopapíry Fujifilm v provedení lesk, mat, silk a velvet. Prémiové fotoknihy je možné vytisknout inkoustem na fine-artový papír od firmy Fomei.

Fotoknihy s měkkou vazbou si lze nově objednat pouze s fotopapírem silk, který má specifickou povrchovou úpravu, jenž působí saténovým dojmem. Tento fotopapír je úžasný v tom, že na něm neulpívají otisky prstů.

Průvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihami

PROKLADY

Novinkou jsou ale možnosti prokladů. To znamená, že si můžete (v závislosti na jednotlivých kolekcích) vybrat, zda chcete, aby vaše fotokniha měla listy tenké, silnější nebo extra silné. Pokud mají být listy tenké (a fotokniha levnější), pak si zvolte fotoknihu bez prokladů, pokud chcete naší „klasiku“, pak s jedním prokladem a přejete-li si mít doma něco speciálního, potom berte dva proklady. Nově si lze také vybrat, zda chcete mít proklad bílý nebo černý.

S proklady jde ruku v ruce i počet stran. Bez prokladu může mít vaše fotokniha až 140 stran. S jedním prokladem 90 stran a se dvěma pak 60 stran. Minimum je 20 stran.

Výjimkou jsou fotoknihy s měkkou vazbou. Ty vyrábíme při použití jednoho prokladu od 10 do 40 stran a bez prokladu od 10 do 60 stran.

Průvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihami

Upozornění: 0 prokladů nelze použít v případě, že si zvolíte fine-artový fotopapír.

Zde je tabulka, která vám pomůže zorientovat se v tom, jaké kolekce jsou dostupné bez prokladu, s jedním nebo dvěma proklady:

 

0 prokladů = tenké listy,

20 až 140 stran

1 proklad = silné listy,

20 až 90 stran

2 proklady = extra silné listy,

20 až 60 stran

fotokniha satén Skywalk

x

fotokniha akryl & satén Skywalk

x

fotokniha akryl & samet Barcelona

x

fotokniha s fotkou & plátno Sofia

fotokniha s měkkou fotkou & plátno Sofia

x

fotokniha s měkkou fotkou & semiš Chamel

x

fotokniha plátno Sofia

fotokniha samet André

x

fotokniha s minifotkou & len

fotokniha s minifotkou & semiš Chamel

fotokniha s minifotkou & plátno Calandré

fotokniha s minifotkou & plátno perleťové

fotokniha len

fotokniha umělá kůže

x

fotokniha semiš Chamel

fotokniha perleťová plátna

fotokniha plátna Calandré

fotokniha dřevěná dýha

x

fotokniha s měkkou vazbou a tenkými listy (paperback)

✅ – výjimka 10 až 60 stran

x

x

fotokniha s měkkou vazbou a silnými listy (paperback)

x

✅ – výjimka 10 až 40 stran

x

PŘEDSÁDKA A KAPITÁLEK

U těchto parametrů došlo jen k nepatrné změně, která vám však usnadní objednávání a pomůže s případnou rozhodovací paralýzou. Barvu kapitálku totiž automaticky párujeme podle zvolené barvy předsádky. To znamená, že černou předsádku párujeme s černým kapitálkem, bílou předsádku s bílým kapitálkem a béžovou pak s béžovým kapitálkem. Pokud jste byli zvyklí volit si černožlutý kapitálek, pak to při objednávce napište do poznámky a my vám rádi vyjdeme vstříc. Kapitálek nepoužíváme u fotoknih s akrylem, fotoknih s měkkou fotkou a taktéž u fotoknih s tenkými listy. U fotoknih s měkkou vazbou nepoužíváme kapitálek ani předsádku.

Naše fotoknihy začínají a končí předsádkou, protože zajišťuje vyšší kvalitu fotoknihy. Fotografie tudíž nikdy nelepíme na vnitřní stranu desek.
Kapitálek je lemovka zakončující horní a spodní okraj hřbetu fotoknihy. Malý detail, který povýší její vzhled. Je laděn podle zvolené barvy předsádky.

Průvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihami

Přemýšlíte nad tím, jakou fotoknihu si vybrat pro svatbu, rodinné, těhotenské, párové, newborn, cestovatelské, dovolenkové či portfoliové fotky? Rozhodněte se, co je vašemu stylu a srdci nejbližší. Pro všechna témata najdete v každé kolekci dostatek barviček. S jejich výběrem, ale i dyzajnováním všech nových fotoknih jsme si dali nesmírně záležet, tak snad s nimi budete spokojení a budou se vám líbit :-). Dáme vám však jednu důležitou radu – pokud si volíte fotoknihu s fotkou na obálce, pečlivě dbejte na její výběr. Ať je ostrá a barevně vyvážená.

Průvodce novými kvalitními fotoknihamiPrůvodce novými kvalitními fotoknihami

A teď se můžete pustit do detailního prozkoumávání našich fotoknih.

JDU NA TO!

Ověřeno zákazníky